Vse za rastline! Enostaven nakup! Diskretna dostava!

Kako do nas?

Karbonski filter CAN-LITE 1500

232.50 z DDV

Karbonski filter CAN 1500 s 1500 m³/h pretoka . Trenutno najboljši ogleni filter s 65mm debelim vložkom aktivnega oglja, ki zadrži 99,5% vseh vonjav. Je lahek in ne potrebuje vzdrževanja. Flanža oz. prirobnica premera 250mm.

In stock

SHARE

Opis

Karbonski filter CAN 1500 s 1500 m³/h pretoka in prirobnico (flanžo) premera 250mm.

Ogleni filtri nizozemskega proizvajalca Can Filter so med najbolj priljubljenimi pri profesionalnih indoor gojiteljih. Karbonski filter CAN 1000 s 1000 m³/h pretoka je eden boljših CAN Filtrov v ponudbi, namenjen profesionalni rabi, z daljšo življenjsko dobo zaradi izjemne debeline oglenega vložka, ki meri kar 65mm.

Originalni Can filtri so visoko kakovostni, ne potrebujejo vzdrževanja. Ogleni zračni filter se je na testiranju izkazal z 99,5% vpojnostjo vonjav. Prednost filtrov CAN je neomejena možnost ponovnega polnjena.

Ogleni filter se priključi na odvodni del ventilacije.

Teža oglja je 7,6kg.

PROIZVAJALEC CAN Filters
MODEL CAN1000
MAX KAPACITETA 1650m³/h
OPTIMALNA KAPACITETA 1500m³/h
PREMER FILTRA 300mm
PREMER NASTAVKA 250mm
DEBELINA OGLJA 50mm
DOLŽINA 750mm
TEŽA 15,5kg

Originalni ogleni zračni filter
Ekipa Can-Filters že 15 let nadgrajuje svoje izkušnje, strokovnost in paleto proizvodov za zagotavljanje nadzora vonjav z aktivnim ogljem. Can-Filters uporablja in izdeluje najbolj  kakovostne zračne filtre z aktivnim ogljem, pri katerem uporabljajo le deviško aktivno oglje, pripravljeno s prilagojeno formulo, da zadosti najzahtevnejšim kriterijem.
– Can-Filtri vsebujejo enega najboljših naravnih materialov za nadzor vonjav – deviško aktivno oglje
– skrbno izbrana velikost delcev oglja in široka površina zagotavljata najbolj ustrezen pretok zraka in več kot 99-odstotno odstranjevanje vonjav
– debelina oglenega vložka je prilagojena velikosti filtra, saj več oglja pomeni tudi večjo vpojnost!
– Can-Filtri so sestavljeni in pripravljeni za takojšnjo namestitev in uporabo ter omogočajo uravnoteženo delovanje ter dolgo življenjsko dobo
– ogleni delci v obliki peletov onemogočajo nabiranje prahu in optimalen pretok zraka skozi celotno dolžino filtra, kar zmanjšuje pritisk na ventilator, in največji možen pretok zraka
– Can-Filtri vsebujejo največjo količino oglja med tovrstnimi filtri na trgu

Can-Filtri delujejo na osnovi ČISTEGA AKTIVNEGA OGLJA, ki zagotavlja najdaljšo življenjsko dobo pri večini načinov uporabe; za komercialne, industrijske, zasebne namene, je uporabniku zagotovljena najboljša možna kombinacija tipa oglja, teže in širine vložka za primerno odstranitev vonjav.

Nasvet:
Za izbor primernega filtra, je potrebno najprej določiti prostornino obdelovalnega prostora. Prostornino je potrebno nato deliti z želeno hitrostjo izmenjave zraka (proizvajalec predlaga 1 – 3 minute). Dobljeno število je MINIMALNI CFM, ki nakazuje na najprimernejši izbor filtra.

FAQ – pogosta vprašanja:
– Kako uporabljati ogleni zračni filter?
Filtri so lahko nameščeni v obdelovalnem prostoru ali zunaj njega in se jih uporablja za prečiščevanje zraka, ki ga sesamo v prostor ali izpuščamo iz prostora. Filter se namesti na ventilacijski sistem preko prirobnice ter postavi v vodoravni položaj.
– Kdaj uporabljati ogleni zračni filter?
Uporablja se ga vsakokrat, ko je potrebno čiščenje zraka s 99,9% učinkom odstranjevanja vonjav in neželenih organizmov, ki nastajajo v zraku.
– Kaj zmore Can-Lite filter?
Odstranjuje vonjave; uporablja se ga z ventilacijskim sistemom, ki zrak vsesava v filter, ki poskrbi za čiščenje. Ogleni filtri odstranijo vse delce v obdelovalnem prostoru, ki povzročajo vonjave.
– Katera je najvišja temperatura oz. vlažnost zraka, pri kateri se lahko uporablja filter?
Najvišja temperatura zraka, pri kateri je še varno oz. priporočljivo uporabljati filter, je 80°C, najvišja vlaga pa 70 % (pri višjem odstotku vlažnosti se vodne molekule pričnejo nalagati na pore v strukturi oglenih peletov in počasi načenjajo življenjsko dobo filtra).
– Koliko časa traja filter?
Življenjsko dobo filtra določa gostota onesnaženih delcev v zraku, relativna vlažnost in količina prečiščenega zraka.
– Ali je preko oglenega filtra priporočljivo vsesavanje ali izsesavanje zraka?
Priporočljivo je vsesavanje zraka skozi ogleni filter. Na tak način lahko filtri uporabijo največ površine oglenega vložka za prečiščevanje zraka, saj se umazanija in smeti nabirajo na zunanjem delu, preden dosežejo vložek z ogljem. Dodatna prednost pri vsesavanju zraka preko filtra je,da bo v ventilacijski sistem prišel prečiščen zrak brez smeti, umazanije in ostalih delcev, ki nastajajo v zraku, ki bi se lahko pričvrstile na vetrnico ali druge dele ventilacijskega sistema ter povzročile zračni upor.
– Kako je sestavljen ogleni vložek?
Pri izdelavi filtrov Can-Lite, proizvajalec uporablja sodobni industrijski mešalec (shaker), ki filtre med polnjenjem oglja pretresa. Na ta način doseže, da se ogleni peleti v vložku optimalno razporedijo ter se vložek napolni do največje možne mere. Proces izniči možnost kakršenkoli kanala, ki bi se lahko vzpostavil med oglenimi peleti, in kasneje prepuščal potovanje vonjav skozi oglje ne da bi se le-te spojile z ogljem.
– Kakšen vpliv ima ogleni filter na rastline?
Ogleni filter prečiščuje zrak in preprečuje vstop ali izhod iz obdelovalnega področja vonjavam in škodljivim organizmom.
– Kje se opazijo rezultati?
Bolj pomembno je, kaj se ne opazi, saj filter prečisti zrak škodljivih organizmov in neželenih vonjav.
– Zakaj je priporočljiva uporaba oglenega filtra?
Ogleni zračni filtri Can-Lite so sestavljeni iz najbolj kakovostnega pred-kambrijskega oglja, ki z najmanjšimi delci omogoča prečiščevanje zraka na večji površini.

Specifikacije

Proizvajalec

CAN Filters

MAX kapaciteta

1650m³/h

Premer

300mm

Košarica 0

NA ZADNJE OGLEDANO 0

sem 18+

S klikom na DA, potrjujem da sem starejši od 18 let in tako lahko dostopam do vsebin planta.si. Sprejemam odgovornost za svoja dejanja.