CO2 vreče z gobami

32.00 z DDV

CO2 vreča “Gobji dih” za proizvodnjo CO2 in hkratno produkcijo zdravilnih gob Svetlikava ploščenka (Ganoderma lucidium).

In stock

SHARE

Opis

Tako kot mi, tudi glive pri dihanju porabljajo kisik in proizvajajo ogljikov dioksid. Po drugi strani pa rastline tekom fotosinteze porabljajo ogljikov dioksid in proizvajajo kisik. Povečana količina ogljikovega dioksida v zraku rastlinam omogoči hitrejšo in bolj bujno rast. Z uporabo Gobjega diha, boste ustvarili pravi mali ekosistem, kjer bodo tako glive kot rastline rasle v sožitju. Stranski produkt Gobjega diha so še zdravilne gobe.
Produkt Gobji dih je sestavljen iz substrata (“zemlje”), ki je že v naprej preraščen z gobjim micelijem (“gobjimi koreninami”). “Gobje korenine” med rastjo spreminajo “zemljo” v precejšnjo količino CO2. Ena vreča zadostuje za 3 do 4 rastline. Za večjo količino CO2 v prostor namestite več vreč.
V Gobjem dihu bodo v roku dveh mesecev zrastle gobe – Svetikava ploščenka (reishi, lat. Ganoderma lucidum). Gre za gobe, ki so zelo nezahtevne ter počasi rastoče, zato z njimi ne boste imeli veliko dela. V obdobju štirih do šestih mesecev bodo gobe zrasle vsaj trikrat. Po tretjem obiranju gob se aktivnost glive in s tem proizvodnja CO2 zmanjša, zato vam priporočamo, da takrat zamenjate Gobji dih.
Navodila za uporabo CO2 vreč:
– Vrečo z micelijem postavite na tla v prostor z rastlinami.
– Čez nekaj tednov bodo iz vrha substrata začele poganjati gobe.
– Ko gobe zrastejo do vrha vreče, jo s škarjami pazljivo odprite tik pod vrhom oz. spojem vreče.
– Vrečo zavihate, da boste s škarjami lažje porezali gobe tik nad “zemljo”.
– Ko boste gobe porezali, vrečo zravnajte nazaj in jo na vrhu ponovno zaprite z lepilnim trakom.
– Obiranje gob ponovite vsakič, ko gobe zrastejo do vrha vreče.
– Po tretjem obiranju lahko Gobij dih zavržete. Ker je “zemlja z gobjimi koreninami” popolnoma biorazgradljiva, produkt zavrzite (brez vreče) v biološke odpadke ali pa ga kompostirajte.
Svetlikava pološčenka ali reishi (lat. Ganoderma lucidum) ima številne medicinske učinke. Vsebuje mnoge biološko aktivne snovi, ki blagodejno vplivajo na človeško telo. Cenjena je zaradi krepljenja imunskega sistema in s tem dviga odpornosti na viroze in druge infekcije. Deluje tudi antistresno in pomaga pri težavah z nespečnostjo.
Po obiranju jo narežite na majhne koščke in jo posušite. Zaužijete jo kot čaj (potrebno je vretje od 10 do 15 min na zmernem ognju) ali pa z njo pripravite alkoholno tinkturo. Njeni blagodejni učinki odtehtajo njen okus.
Preverite še manjše Smart CO2 vreče: https://planta.si/izdelek/smart-co2-bag/

Specifikacije

Košarica 0
NA ZADNJE OGLEDANO 0

sem 18+

S klikom na DA, potrjujem da sem starejši od 18 let in tako lahko dostopam do vsebin planta.si. Sprejemam odgovornost za svoja dejanja.