Clonex Mist 100ml

9.50 z DDV

Hormonsko sredstvo Clonex se uporablja za za ukoreninjenje potaknjencev.

Ni na zalogi

SHARE

Opis

Hormonsko sredstvo Clonex se uporablja za za ukoreninjenje potaknjencev. Priporočljivi mediji za potikanje potaknjencev so: kamena volna, perlit in vermikulit. Med njimi so najbolj primerne kocke kamene volne (rockwool), saj jih lahko premikamo ter presajamo, ne da bi potaknjenci utrpeli šok.

Navodila za uporabo: Rastline morajo biti v vlažnem prostoru; Priporočljiva temperatura je od 21 do 24°C. Najbolj primeren je propagator; Primerna vlažnost v prostoru je, kadar se na njem nabira kondenz; Izberemo del rastline, ki ga želimo odrezati; Na njem naj bodo vsaj štirje listi; Odrežemo z ostrim rezilom ali žiletko; Naredimo diagonalni rez, tako da dobimo večjo površino za korenine, pomočimo v Clonex in ga vtaknemo v 15 mm globoko kocko kamene volne; Poškropimo ga z mlačno vodo in položimo v propagator; Ko se prikažejo prve korenine, lahko začnemo potaknjence postopoma odkrivati, če so v propagatorju ali pa so pokriti s steklom; S tem dobijo rastline vedno več zraka; To počnemo postopoma, dokler jih ne vzamemo ven in jih nato presadimo v večjo kocko kamene volne; Majhne kocke damo v luknje od večjih Rockwool kock; Poskrbeti je potrebno za primerno drenažo vode; Posebno pozornost moramo nameniti mladim koreninam, ker so v tem obdobju krhke.

OPOZORILO! Prekomerno gnojenje lahko škoduje prsti in rastlinam! Hraniti v zaprtih in temnih prostorih pri sobni temperaturi!   Hraniti izven dosega otrok!

Specifikacije

Košarica 0
NA ZADNJE OGLEDANO 0

sem 18+

S klikom na DA, potrjujem da sem starejši od 18 let in tako lahko dostopam do vsebin planta.si. Sprejemam odgovornost za svoja dejanja.